7 Mart 2020 Cumartesi

UYGULAMALI EĞİTİM..


OYUN GİBİ BİR DENEY!

Eğer bir okul öncesi eğitimcisiyseniz hava basıncı deneyini mutlaka denemelisiniz.. 😊


NESNELERİN YERİNİ BUL OYUNU


KAÇ TOP DONDURMA İSTERSİN?


Matematik becerilerinin temelinde olan eşleştirme çalışmasını destekleyen yapımı çok basit bir eğitici oyun..

ÇİZGİ ÜZERİNDE YÜRÜME ÇALIŞMALARI


Miniklerin fiziksel aktivite yapmasını sağlamak, diğer aktiviteleri yapmasından daha kolaydır. Enerjileri bol olan çocuklar, hareket etmeye gelince hemen yapmaya çalışırlar. Üstelik hareket etmek için özel mekanlara veya ekipmanlara da gerek yoktur. Yere çizilen bir çizgi veya ip de işimize yarar. Çizgi üzerinde yürüme çalışması hem denge kurma çalışması hem de fiziksel gelişim için yararlı bir aktivitedir. Denge, fiziksel aktivitelerin vazgeçilmez unsurudur. Mükemmel hareketler, çok iyi bir denge ile yapılır ve denge çalışmaları da bunu sağlamak için birebirdir.


HAYAL GÜCÜNÜ GELİŞTİR!

Televizyon ve internetin çocukların hayatında daha fazla yer  aldığı günümüzde çocuklarda bireysellik ve yalnızlık duygusu gelişmektedir. Yalnızlık duygusu onların mutsuz, huzursuz bir çocukluk geçirmesine ve zekâlarının beklenenin altında gelişmesine neden olmaktadır.
Oyun çocukların sosyalleşmesi, hayal gücünü geliştirmesi, farklı ve yaratıcı düşünme becerisini güçlendirmesi açısından oldukça faydalıdır. Çoğu zaman yetişkinlerin bir şeye benzetemediği oyuncaklar çocukların hayal gücünü kullanması ile bir ev yada araba olabilir.



RENKLERİN YARIŞI

Oyun çocuğun isteklerini, amaçlarını anlatan, onu isteklerine kavuşturan ve hayata hazırlayan en etkili araçlardan biridir. Çocuk, yaşam için gerekli davranışları, bilgi ve becerileri oyun içinde kendiliğinden öğrenmektedir. Bir çocuğun bedensel ve ruhsal yönden sağlıklı gelişimi ve eğitimi için oyun, beslenme ve uyku kadar önemli bir ihtiyaçtır. Bu nedenle okul öncesi dönem çocuklarının gelişimi açısından önemli olan oyun eğitim ve öğretimi pekiştirmek amacı ile de kullanılmaktadır..  
Örneğin ''Sarı'' ve ''Kırmızı'' renklerini öğreten bir öğretmen renklerin farkındalığını sağlayacak oyunlarla çocukları desteklemelidir.